CE-verklaring

Een nieuwe machine die binnen Europa wordt gemaakt of verkocht moet voorzien worden van een CE-markering. Dit is een Europees merkteken waarmee de fabrikant verklaart dat het product volgens Europese normen is getest of beoordeeld. Zonder deze verklaring loopt u een groot risico op een boete. Alle machines van JRT Mechanisatie beschikken over een CE-verklaring en zijn dus veilig te gebruiken.

Offerte aanvragen

Home 9 CE-verklaring

CE-verklaring aanvragen voor uw machine?

Elke fabrikant die zijn machine op de Europese markt brengt, moet een CE-markering op zijn machines laten aanbrengen. Heeft uw machine nog geen CE-verklaring? We helpen u graag bij het schrijven van een CE.

Vervalt een CE-certificaat na een wijziging aan de machine?

Nee, een CE-certificaat vervalt niet, tenzij u de machine ingrijpend veranderd. Wanneer we een wijziging doorvoeren aan een machine, voldoet datgene wat niet is veranderd nog steeds aan de wettelijke voorschriften. Dit betekent dat de oorspronkelijke CE-markering nog steeds van toepassing is als we onderdelen vervangen of repareren. De wijzigingen dienen echter wel aan de CE-voorschriften getoetst te worden. Het is daarom belangrijk om de wijzigingen altijd te documenteren.